Winston Yong Architects | Elgar Hill Townhouses
446
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-446,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Elgar Hill Townhouses

Our Elgar Hill project consists of two townhouses arranged one behind
the other on a linear site. Each townhouse has been designed to include 1.5 living rooms,
kitchen with butler’s pantry, 4 bedrooms and 3.5 bathrooms.

The consideration for these townhouses was centered around creating two family-sized
homes, and were designed to house three generations of family living under one roof. Each
house is split across two levels with living, kitchen and meal spaces positioned on the
ground level, while private bedrooms are located on the second floor. Each bedroom
features a study nook where family members can work privately, while shared lounge and
study spaces are also located on the second floor, offering a space for occupants to retreat
to.

The site itself sits at the highest point of Elgar Road and takes full advantage of the views
toward Port Phillip Bay and the Box Hill Skyline. The surrounding properties feature brick
facades and pitched rooves nestled among established trees, and so we drew on these
elements to define a language that is reminiscent of the existing suburban context. We
worked closely with a landscape designer to create direct views and connections between
the inside family spaces on the ground floor and pockets of greenery on the outside, while
the townhouses feature modern detailing and material expression to meld with the
streetscape.

Category

Architecture, Interiors Design